De drie verschillende pakketbussen

De drie verschillende pakketbussen

Inleiding

Apakketbus heeft 3 verschillende modellen. In deze blog worden de verschillende specificaties, features en looks van deze drie pakketbussen besproken. Op het einde wordt een vergelijk gemaakt in een tabel om alles overzichtelijk te kunnen vergelijken.

 

1. Montage

Compact

De Compact is een pakketbrievenbus die tegen de muur bevestigd wordt. Het benodigde muuroppervlak voor montage is 51x59cm. Het is echter wel noodzakelijk om aan de bovenzijde ongeveer 25cm extra over te houden omdat de inworp van pakketten aan de bovenzijde plaatsvindt.

Steady

De Steady kan zowel op de grond als tegen een muur bevestigd worden. Als hij tegen de muur geschroefd moet worden zal je zelf gaten moeten boren in de achterzijde van de pakketbus. Aan de onderzijde zitten gaten waarmee de pakketbrievenbus eenvoudig door middel van 4 bouten vastgezet kan worden in de grond. Het benodigde vloeroppervlak is 38x38cm. Bekijk onze Handleiding om de precieze stappen voor montage te volgen.

Bij de Steady is het ook belangrijk dat er iets meer ruimte aan de bovenzijde wordt aangehouden omdat de klep bij de steady aan de bovenzijde zit.

Flexbus

Voor de Flexbus geldt hetzelfde als de Steady. Het benodigde vloeroppervlak is hierbij 42x39cm. Bij de Flexbus hoeft geen rekening gehouden te worden met extra ruimte aan de bovenzijde omdat de pakketinworp bij de Flexbus aan de voorzijde plaatsvindt.

 

2. Mechanisme

Voor de werking van de pakketbussen zijn de video’s te bekijken op ons YouTube kanaal. Omdat wij snappen dat niet iedereen zin heeft om deze te bekijken zal ik het hier kort uitleggen.

De compact en steady hebben hetzelfde mechanisme. Dit mechanisme bestaat uit een deksel met aan deze deksel een klep. Op het moment dat de deksel wordt geopend om een pakket in te werpen komt de klep mee naar boven om zo de pakketopslag af te sluiten. Op het moment dat de bezorger het pakketje heeft ingeworpen en de pakketbus weer dicht heeft gemaakt, valt het pakket naar onder. Als de deksel vervolgens weer geopend wordt is het onmogelijk om zonder sleutel bij het geleverde pakket te komen.

De Flexbus werkt met een iets ander principe. De klep zit bij de Flexbus aan de voorzijde. Op het moment dat de klep wordt geopend wordt door middel van een slim stangenmechanisme een klep in de pakketbus geactiveerd. Dit zorgt ervoor dat er een plateau ontstaat waar de pakketten ingelegd kunnen worden. Op het moment dat de bezorger de klep sluit valt het pakket naar onder en als de klep weer wordt geopend is het onmogelijk zonder sleutel het pakket uit de pakketbus te halen.

 

3. Materiaal en sloten

Al de pakketbrievenbussen van Apakketbus worden standaard geleverd inclusief handleiding, stickerset, ankerbouten voor montage en twee sleutels die passen op het slot voor het uitnemen van je pakket.

Het slot werkt in combinatie met een 2-stangen mechanisme om de deur op twee plaatsen te sluiten. De pakketbussen zijn gemaakt van 0,8mm dik gegalvaniseerd staal. En zijn afgewerkt met een laklaag welke de kleur van het product bepaald. Dit geeft de pakketbussen een goede weersbestendigheid.  

 

 4. Briefinworp

Zowel de Flexbus als de Steady beschikken over een briefopening om uw zo ook uw brieven en post te kunnen ontvangen. De compact beschikt niet over zo'n opening. Er wordt een sticker met 'brieven' en 'pakketten' bijgeleverd dus als je ook je brieven in de compact wil ontvangen plak je de sticker 'brieven' op de pakketbus zodat de bezorger weet dat de compact ook brieven kan ontvangen.

 

5. Opties

Er zijn verschillende opties die beschikbaar zijn voor de pakketbussen. Zo hebben we een dempingsmat om de pakketten tegen val te beschermen. We hebben huisnummers om het de bezorger makkelijker te maken. Én we hebben een magneet voor als het een keer voorkomt dat je je pakket liever niet in de pakketbus hebt. Denk hierbij aan een duur pakketje of pakketje dat je liever aan wil nemen van de bezorger.

 

Conclusie 

Het kiezen van de juiste pakketbus kan een slimme en handige oplossing zijn voor het ontvangen en beheren van je pakketten. Apakketbus biedt drie verschillende modellen - Compact, Steady en Flexbus - met elk hun eigen unieke kenmerken en voordelen.

Of je nu op zoek bent naar een ruimtebesparende optie zoals de Compact, de flexibiliteit van de Steady of de innovatieve functionaliteit van de Flexbus, we hebben een pakketbus die aan jouw behoeften voldoet.

Met onze pakketbussen ben je verzekerd van veiligheid, duurzaamheid en gemak. Onze sloten en materiaalkeuzes zorgen voor weerbestendigheid en bescherming van je pakketten. Bovendien bieden we handige opties, zoals dempingsmatten, huisnummers en magneetsloten, om je ervaring nog beter te maken.

Het selecteren van de juiste pakketbus is geen alledaagse aankoop, maar met de juiste keuze kun je genieten van gemoedsrust en gemak bij het ontvangen van je pakketten. Dus waar wacht je nog op? Bekijk onze modellen, vergelijk de specificaties en kies de pakketbus die het beste bij jouw wensen en behoeften past. Bij Apakketbus staan we klaar om je te helpen met deze belangrijke beslissing. Investeer vandaag nog in jouw gemak en veiligheid door te kiezen voor een Apakketbus. Neem contact met ons op via info@apakketbus.com voor meer informatie en begeleiding bij je keuze!

 

Specificatie Flexbus Steady Compact
Benodigde ruimte (inclusief het maximaal openen van de deur en optillen van inworp) 42x75x103cm (BxDxH) 38x68x120cm (BxDxH) 51x68x85cm (BxDxH)
Afmetingen (alles gesloten) 42x39x103cm (BxDxH) 39x41x90cm (BxDxH) 45x35x59cm (BxDxH)
Montageoppervlak 41x38cm (BxD) 38x38cm (BxD) 51x59cm (BxH)
Maximale pakketafmetingen 38x33x15cm (LxBxH) 34x21x23cm (LxBxH) 35x23x10cm (LxBxH)
Met briefinworp? ja ja nee
Montage Montage aan onderzijde Montage aan onderzijde Muurmontage
Bevestigingsmateriaal bijgeleverd? Ja Ja Ja
Vergrendeling 2 stangen 2 stangen 2 stangen
Aantal sleutels bijgeleverd? 2 2 2
Stickerset bijgeleverd? ja ja ja
Handleiding bijgeleverd? ja ja ja
Pakketinworp Voorzijde Bovenzijde Bovenzijde
Kleuren Zwart/Grijs Zwart/Grijs Zwart/Grijs
Dempingsmat beschikbaar? ja ja ja
Past de magneet erop? ja ja ja
Passen de huisnummers erop? ja ja ja
Terug naar blog

Reactie plaatsen